Întrebări frecvente (FAQ)

1. Ce este ISTQB?
ISTQB este o organizatie globală a cărei viziune este de a permite profesioniştilor de testare, prin intermediul unor standarde de certificare de testare software acceptate la nivel mondial de a sprijini dezvoltarea carierei lor profesionale, bazat pe fundaţii profesionale solide şi cultură organizaţională exemplară. ISTQB a creat cea mai renumită schemă în scopul certificării testerilor de software. Până în martie 2011, organizația a certificat peste 164 mii de testeri în peste 60 de ţări.

2. Ce este Masterfield Training?
Cursurile e-learning ISTQB de pe acest site sunt puse la dispoziţie de către Centrul de Instruire Masterfield (Masterfield Training Center). Masterfield este un furnizor de cursuri de specialist IT din Europa Centrală şi de Est; portofoliul nostru de instruire se concentrează pe domenii de cunoştinţe care sunt adesea trecute cu vederea de către metodele de predare uzuale.

3. Ce este RBCS Inc.?
RBCS Inc. este lider în domeniul de testare de calitate hardware și software în Statele Unite ale Americii. Preşedintele RBCS Inc. este domnul Rex Black, un expert în testare software renumit pe plan internaţional, autor al mai multor cărţi pe această temă şi, de asemenea, fostul președinte al ISTQB în sine.

4. Ce este e-learning?
E-learning este un metodă de predare modernă, în cazul în care studentul accesează o versiune on-line interactivă al materialului de instruire. Cursurile e-learning pot fi accesate oricând și de oriunde de la oricare calculator cu acces la internet.

5. Cursurile e-learning sunt echivalente cu cursurile de clasă?
Da, cursurile e-learning acreditate ISTQB urmează aceeași programă care este folosită și în cursurile de clasă acreditate ISTQB. Acest lucru vă asigură că veți primi exact aceeaşi pregătire ca şi cum aţi fi participat la cursul de clasă.

6. Care sunt avantajele cursurilor acreditate ISTQB?
Cursurile acreditate ISTQB vă oferă posibilitatea de a studia acelaşi materiale ca într-un curs organizat oficial de ISTQB. Învăţarea din materialele e-learning acreditate ISTQB vă va creşte, de asemenea, şansele de a obține certificarea ISTQB. Obţinerea unei astfel de certificări vă va oferi un statut recunoscut la nivel mondial în comunitatea detester software și hardware.

7. De ce aș alege e-learning-ul Masterfield?
E-learning-ul are uriașul avantaj de a fi accesibil de oriunde şi oricând aveţi nevoie de ea. Puteţi relua cursul ori de câte ori doriţi sau puteţi revizui subiectele deja acoperite. Toate materialele e-learning Masterfield sunt acreditate de ISTQB, vei primi aceeasi calitate ca într-un curs de clasă, dar mai ieftin!

8. Pot să încerc cursurile e-learning gratuit?
Da, dacă doriţi să aruncaţi o privire în curs, vă putem oferi acces la o versiune demo, care cuprinde primul capitol al materialelor e-learning. Accesul la versiunea demo este gratuită, pentru detaliile de acces vă rugăm să ne contactați aici selectând cursul în care sunteţi interesat şi alegând opțiunea "Versiune Demo gratuită".

Vă vom trimite primele două capitole ale cursului selectat complet GRATUIT.

9. Cât costă aceste cursuri?
Aici puteți găsi lista de prețuri a cursurilor. Cursurile e-learning sunt, în general, mai ieftine decât echivalentul lor organizate în sala de clasă şi au avantajul de a le utiliza flexibil ori de câte ori şi de oriunde doriţi.

10. Pot obţine și certificare ISTQB după absolvirea cursurilor e-learning?
Da, absolvirea cursurilor acreditate ISTQB va creşte substanțial şansele dvs. de a absolvi cu succes examenul ISTQB. Centrele de certificare ISTQB sunt disponibile în mai multe ţări, lista actuală a centrelor de certificare ISTQB le puteți găsi aici.